Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Heb je suede schoenen of nubuck schoenen met een vet vlek, met de strijkbout en grauw wc papier strijk je het er zo uit, schoenen opborstelen met een korstje oud brood.

1 0


Wrijf met een stukje schoolkrijt over de vlek. (Bijna) altijd is de vlek verdwenen. (Ligt natuurlijk wel aan de kleur suede).

1 1


Je pakt spa rood en keukenpapier, je doet de spa rood op de keukenpapier je dept de vetvlek op de suède niet wrijven en je hebt de vlek eruit.

0 0


Suede- of leren jas/broek in de wasmachine doen, ipv waspoeder babyshampoo in het wasbakje doen en wasverzachter in het hiervoor bestemde bakje. Op wolprogramma laten draaien. Suede kan ook in de wasdroger, leer aan de lucht laten drogen. Kragen e.d. insmeren met babyshampoo. Gegarandeerd dat Uw jas of broek weer als nieuw is.

0 1


Het reinigen van suede (handschoenen/schoenen enz.), door middel van stomen. Het werkt perfect. Gewoon een pan met water laten koken en stomen maar.

0 0


Bij vet op suede, neem droog brood en veeg over de vlek. Het brood zal na verloop van tijd het vet opnemen.

0 0


Heb je (vet-)vlekken in suede, was het dan (met de hand) met babyshampoo. Je zult zien dat de vlek verdwijnt en dat je suede ook nog mooi blijft.

0 0


Wrijf met een permanent marker over de vlek. Strooi er zout over en spoel af met lauwwarm water. De vlek is dan weg.

0 0