Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Maden in de kliko, leg er klimop in en binnen een uur zijn ze weg. Laat de kliko altijd een klein stukje open staan.

1 0


Bij maden in de kliko helpt dit echt. Strooi de eerste dag een half pak keukenzout over de maden heen en herhaal dit een dag later. Maden die van de bak afvallen bij elkaar vegen en ook zout over strooien. Binnen een paar dagen is de hele bak weer maden vrij.

1 0


Strooi zout op de maden, ze zullen dan helemaal uitdrogen, niet te zuinig zijn met de zout.

1 0


Voorkom maden in de kliko: Mottenballen in een pantykousje doen en deze aan kliko vast knopen(aan open/dicht scharnier van deksel).

0 0


Ik laat gewoon de deksel van de container een poosje openstaan. Allerlei vogels komen er dan op af en de maden zijn verdwenen!

0 0


Dit kun je doen tegen maden in de GFT-bak:
• Maak de container regelmatig schoon met water en een scheut azijn of water en groene zeep. Dat voorkomt niet alleen stank, maar ook aankoeken.
• Maden houden van een warme omgeving. Plaats de container daarom bij voorkeur in de schaduw.
• Houd uw container droog. Leg een oude krant of stro onderin de containers om te voorkomen dat afvalresten aankoeken op de bodem.
• Ventileren, door bijvoorbeeld een latje tussen de klep en de container te leggen. Daardoor wordt de bak niet zo broeierig.
• Klimop (Hedera) is giftig voor maden. Leg af en toe een tak in de container om het probleem te bestrijden.
• Lavendel werkt tegen een stinkende bak én tegen maden. Maden hebben een hekel aan de geur van lavendel en gaan er aan dood.
• Vliegen komen op etensresten af en leggen daar eitjes. Verpak etensresten in een krant, zo wordt de container minder aantrekkelijk voor vliegen. Ook kun u vochtig gft-afval, zoals etensresten, eerst laten uitlekken voor u het in de container gooit. Laat gemaaid gras een dagje drogen voor u het in de container gooit.

0 0