De beste tips

Saus maken

#1. Gelatinepoeder verzacht smaak van sauzen

Als je warme sauzen te hoog op smaak zijn geworden kun je gelatinepoeder door de saus roeren. Dit zal de zoutverhouding verbeteren zonder de smaak van de saus te veranderen. Omdat de saus warm geserveerd wordt, zal geen stijfheid optreden. Vergeet niet om stijfgeworden restjes in de prullenbak te gooien en niet door de gootsteen, om verstoppingen te voorkomen.
Saus maken

#2. Kookvocht van aardappelen gebruiken voor sauzen

Gladde sauzen bekom je door gebruik te maken van het kookvocht van de aardappelen. Je hoeft dan ook minder opdikmiddel te gebruiken.
Saus maken

#3. Saus maken met kookvocht

Als je vaak aardappels eet, zal je weten dat daar veel kookvocht bij komt kijken. Van dit kookvocht kun je weer sausen gaan maken. Omdat er zetmeel in zit, is het een verdikkingsmiddel. Dit houd in dat je er geen ander middel meer zal voor hoeven te gaan gebruiken.