De beste tips
#1. Fles als deegroller
#2. Deegroller in vriezer bewaren
#3. Deeg uitrollen tussen bakpapier
Pak 1 vel bakpapier leg het deeg erop en leg er nog 1 vel bakpapier op en rollen maar, voorkomt plakken aan de roller.
De nieuwste tips
Zonder bloem lukt het niet!
Ik begin met het bestuiven van mijn werkblad en de deegroller met een beetje bloem om te voorkomen dat het deeg blijft plakken. Daarna rol ik het deeg voorzichtig en gelijkmatig uit, beginnend in het midden en werkend naar buiten toe. Ik draai het deeg af en toe een kwartslag om ervoor te zorgen dat het gelijkmatig wordt uitgerold.
Als ik een ronde vorm wil, meet ik het deeg regelmatig met een liniaal om de gewenste dikte te bereiken. Met deze ouderwetse techniek kan ik deeg professioneel en gelijkmatig uitrollen voor heerlijke gerechten.
Geen deegroller in huis?
Als alternatief voor een deegroller kun je een lege wijnfles gebruiken. Eerst even wassen, laten drogen en dan wat bloem op de fles zodat het deeg niet blijft plakken. Je kunt ook met de handen het deeg langzaam rondom uittrekken. Dat is wat moeilijker maar op die manier houd je het deeg ook lekker luchtig.