Populaire tips

Koelkast stinkt

Theezakje tegen geur in koelkast

Om nare luchtjes in de koelkast te laten verdwijnen kun je er een droog theezakje inleggen. Deze absorbeerd de nare luchtjes. Een paar keer per maand het zakje verversen en weg zijn de vieze koelkastluchtjes! Ik heb het geprobeerd en het werkt echt!
Oven schoonmaken

Spuit oven in met scheerschuim

Handige tip om de oven snel schoon te krijgen zonder gevaar voor giftige dampen of uren lang bakplaten schrobben. Spuit de oven en de bakplaten in met scheerschuim (mag de goedkoopste zijn) en zorg dat alles goed bedekt is. Zet de oven vervolgens een half uurtje op 50 graden. Daarna is het afvegen en klaar! en de oven ruikt ook nog eens lekker.

Anijsblokjes

Anijsblokjes nu nog kopen?

Je kan bij de Xenos nu nog anijsblokjes kopen, ze zijn zeer goedkoop en worden per 12 verkocht voor 1 Euro. Een echte aanrader.
Oven schoonmaken

Baron Van Mmūchâusen

Hallo Keuken Slaven,

Mijn schoonmaaktip, voor Huisvrouwen, laat je man de oven schoon maken en anders geen eten, simpel

Kookluchtjes verwijderen

Kooklucht weghalen met kaneel

Pannetje water koken, flink kaneel instrooien, zachtjes laten koken. De geur van pas gebakken appeltaart!

Nieuwste tips

Olijven

Zo marineer ik ze altijd

Ik koop olijven zonder marinade, plet ze met een mes op een snijplank en voeg ze met smaakmakers en olijfolie toe aan een pan. Na 5 minuten opwarmen en afkoelen, laat ik ze minstens een uur marineren. Klaar!

Bierschuim

Vlekken van bier los ik zo op!

Ik meng 2 eetlepels azijn met een kopje water en een klein beetje wolwasmiddel om biervlekken (van bijvoorbeeld bierschuim) op te lossen. Vervolgens dep ik de biervlek met deze oplossing. Daarna dep ik nogmaals met schoon water en was ik het kledingstuk in de wasmachine. Zo behandel ik de biervlek zonder de stof te beschadigen.

Tomatensoep te zuur

Aardappel of Suiker!

Voeg een snufje suiker toe om de zuurheid te verminderen. Als dat niet genoeg is, kook dan wat blokjes aardappel in de soep om de zuurgraad te absorberen. Voeg als laatste redmiddel een scheutje room of kokosmelk toe om de smaak te verzachten. Klaar!

Alle keuken onderwerpen

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
Z