Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Doe direct suiker op een bijensteek. Het makkelijkst gaat dat met een suikerklontje, maar een theelepeltje suiker met een drupje water werkt ook prima. Eventueel herhalen na paar uur.

1 1


Bent u door een bij gestoken wrijf er dan met een halve ui over, de angel zit dan in de ui!

0 0


Ben 53 jaar en herinner me dat mijn groot-moeder steeds vanaf half mei tegen haar kleinkinderen zei: "vanaf nu moogt ge uw oren niet meer uitkuisen". Uit ervaring weet ik dat het wel mag. Maar het is een feit dat oorvet afdoend werkt tegen bijensteken, het is gratis en STEEDS BIJ DE HAND.

0 0


Bijensteek kan behoorlijk pijnlijk zijn maar de pijn verdwijnt als je het dempt met Eau de Colonge 4711 mijn kinderen hadden er altijd baat bij.

0 0


Ben je net gestoken door een bij of wesp? Hou dan de vlam van een lucifer of aansteker dicht bij de plek waar je gestoken bent, zo dat het net even pijn doet (geen brandwonden creeeren hoor!). De hitte van de vlam zorgt dat het gif kapot gaat en je hebt geen last meer van de steek! Wees wel voorzichtig hoor! Niet in de buurt van haren doen!

0 0


Brede weegbree goed keuzen en over de steek wrijven. De irritatie en jeuk verdwijnt direct.

0 0


Zelf ben ik vrij allergisch voor alle beesten die (kunnen) steken (op muggen na). En een washandje of handdoek nat maken met azijn en op de plek leggen. Laat dit ong 15 tot 30 min liggen op de zere plek en alles is over en de zwelling een heel stuk minder.

0 0