Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Watervaste stift

Heb je op je tafel, buro of een ander glad oppervlak vlekken van een watervaste viltstift? Ga dan over de vlek met een whiteboard stift. Daarna kun je het zo afvegen.

1 0
Sticker

Stickers verwijderen met pindakaas is een goeie tip, maar als je gewoon goed insmeert met olijfolie dan even laten intrekken, werkt misschien wel mooier en krast niet.

0 0
Stickerresten

Achtergebleven plaksel van (prijs)stickertjes op glas- of serviesgoed krijgt u er heel makkelijk af door er met een doekje met koper- of zilverpoets over heen te wrijven.

0 0
Stickerresten

Sticker resten zijn te verwijderen door ze met de fohn te verwarmen en daarna op te rollen.

0 0
Vet

Heeft u vetvlekken in uw kleren? Van jus ofzo doe er dan puur afwasmiddel op en even met een doekje of sponsje inwrijven, daarna in de wasmachine en weg is de vetvlek.

0 0
Blauwe plekken

Maak een papje van geraspte aardappel met een beetje melk en smeer dit op de blauwe plek.

0 0
Rimpels

Geweldig antirimpelmiddel. Koop een potje natuurlijke (vloeibare)vitamine E pillen. Bijt deze voorzichtig stuk, smeer het op je gezicht en na een paar nachten zie je al resultaat, je ziet er echt weer stralender uit. Vergeet je hals en decolleté niet.

5 0
Hoesten

200ml water koken,daar in 3 eetlepels honing en 3 eetlepels suiker oplossen. Het is mierenzoet, maar helpt goed. Wel af laten koelen, voor je het drinkt, iedere keer een beetje.

79 5
Rugpijn

Rug(spier) pijn? Neem een (oude) handdoek mee in de douche/bad, leg deze over je rug en zet de brede(maar niet massage) straal erop, lekker heet! Dat 5 minuutjes en dan voorzichtig een beetje stretchen, is beter als een massage van je partner omdat het je spieren soepel maakt maar niets forceert.

6 0
Luieruitslag

Maizena werkt perfect. Gelijk erop strooien bij de eerste klachten. Heeft hier perfect gewerkt.

1 0
Roos

Het haar wassen met lindebloesemthee. Masseer een los geklopte eierdooier goed in de hoofdhuid. Laat dit een tijdje intrekken en spoel na met gewoon water.

0 1
Spataderen

Last van spataderen of rode adertjes? iedere dag even tussen door je bennen hoog leggen, na het douchen altijd je benen afspoelen met koud water begin bij de enkels tot aan de boven benen ongeveer 5 minuten ieder been. Vermijd sauna, en intensieve massages. Wat heel erg goed is en ook gezond is elke dag een teentje knoflook eten, is niet zo lekker en je gaat er van stinken, andere oplossing is knoflook tabletjes.

0 0
Brandend maagzuur

Neem bij brandend maagzuur een paar schepjes vanillevla en vermijd bukken.

0 0
Kunstgebit

Dagelijks 2 keer schoonmaken met een tandenborstel en ongeparfumeerde unicura zeep (geen smaak) Regelmatig bijv. voor het douchen: Het gebit in een bakje doen, dik bleekmiddel over de binnen en buitenkanten gieten, 1 minuut laten intrekken, dan bakje bijvullen met heet kraanwater totdat alles onder water ligt. Na mijn douche is het gebit brandschoon. Met het water/chloor mengsel kun je de wc nog schoonmaken (dubbele functie). Hierna het gebit weer goed afspoelen en borstelen met veel water en zeep, anders proef je nog chloor. Ik doe dit nu zo' n 40 jaar, onschadelijk voor het kunststof van het gebit en het oppervlak is steeds weer als nieuw, glad en brandschoon. mvg Peter

2 0
Cellulite

Heeft u cellulite? Scrub dan eens in de week uw lichaam met koffie (in veel anti cellulitis cremes zit ook cafeïne).

0 2