Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Vul het wasverzachterbakje van de wasmachine met azijn. Je was is even zacht als met de dure wasverzachters. 1 keer per maand een kookwas draaien met azijn ontkalkt ineens ook je machine. Voor mensen die allergisch zijn aan wasverzachter, de jeuk is verleden tijd na een wasbeurt met azijn. Raar maar waar; de was ruikt lekker fris en helemaal niet naar azijn.

2 0


Je kunt het goedkoopste vloeibare wasmiddel gebruiken en als wasverzachter/kleurbehoud in het wasverzachterbakje gewone azijn gieten. Azijn behoedt ook voor schimmel in de wasmachine.

1 0


In plaats van wasverzachter te gebruiken, gebruikt u witte azijn in het laatste spoelwater (geld alleen voor de witte was) het laat zich daarna heerlijk strijken en is ook nog goed voor de wasmachine (kalk aanslag)

0 0


Te veel wasverzachter is schadelijk voor de droger. Je kunt de was ook lekker laten ruiken door in de droger een washandje, waarin een beetje waspoeder zit, mee te draaien. Wel het washandje goed dichtknopen!

0 0


Voor mensen met parfumallergie is een wasverzachter vaak geen oplossing. Tip! Hang de was buiten te drogen, als het gaat regenen laten hangen en anders wordt wel weer droog en je was is een stuk zachter. Dit komt doordat er in regenwater geen kalk zit. Ook je kleding wassen in de machine met regenwater zorgt voor het zelfde effect als een wasverzachter. Het is trouwens ook beter voor de machine want je gebruikt water zonder kalk.

0 0


Het antwoord op veel. Azijn is beter voor je wasmachine, beter voor je wasgoed, beter voor milieu, beter voor je portemonnee. Waarom dure en milieu onvriendelijke verzachter kopen als het zelfs nergens beter voor is?

0 0


Azijn (lidl) gebruiken als wasverzachter. 

0 0