Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Kleding die niet in de droger mag, maar die u ook niet wilt strijken? Eerst 10 min. in de droger en dan ophangen. De was krimpt niet en u hoeft ze bijna niet meer te strijken.

1 0


Tip voor gratis gedestileerd water: Het water in het opvangreservoir van een condensdroger even door een koffiefilter gieten (om de vezeltjes eruit te zeven) en je hebt perfect (gedestileerd) water voor het stoomstrijkijzer!

0 0


Als het strijkgoed uit de wasmachine komt gelijk strijken. De was is nog vochtig en gemakkelijker te strijken, daarna ophangen om te drogen. de was is zo ook eerder droog

0 0


Als je bijna klaar bent met strijken , trek dan de stekker uit het stopkontakt. Het strijkijzer blijft nog warm genoeg om de laatste stukjes wasgoed te strijken. Scheelt weer een beetje in de stroomkosten en zoals het gezegde luidt; alle beetjes helpen.

0 0


Spray enkele malen, met een parfum op de strijkplank, zo komt deze geur telkens vrij als je strijkt, en ruikt je kleding ook nog lekker.

0 0


Ik strijk mijn damasten tafelkleden pas als ik de tafel ga dekken.Gelijk er op leggen nooit geen valse vouwen meer.

0 0


Doe water in een planterspuit en meng het met een heel klein beetje wasverzachter, schudden en klaar!!

0 0


Goedkoop zelf strijkwater maken: Kook water en laat afkoelen doe er een paar druppels van je parfum bij en klaar is je strijkwater.Of koop een fles spa reine en giet er wat lavendeldruppels of andere geuren die je zelf lekker vindt in.

0 0


Bij glansvlekken door het strijken: Doordrenk een persdoek in water en wring hem uit. Leg de vochtige persdoek bovenop de glansvlek en pers. Herhaal dit een aantal keren tot de plek bijna droog is. Gebruik een zachte borstel om de vleug weer in de stof te brengen.

0 0


Bijna alle zwarte kleding krijgt glansplekken als het gestreken word. Dit kan voorkomen worden met een katoenen (pers)lap. Maar heb je nou toch een kledingstuk met glansplekken en heb je geen tijd meer om het opnieuw te wassen? Gewoon even in de douche hangen en een laagje heet water in het bad / of een paar emmers laten staan. Door de stoom gaan ze bijna helemaal weg. Daarna nog even zachtjes opwrijven met een nieuwe / schone spons en er is niks meer van te zien.

0 0


Doe strijkwater in een plantenspuit in plaats van in het waterreservoir. Je hebt veel minder strijkwater nodig en spuit zelf waar het nodig is.

0 0


In plaats van de waterafvoer van de droger weg te gooien, gebruik het in uw strijkapparaat. Het is al ontkalkt, dus het zorgt niet voor kalkaanslag.

0 0