Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Wil je je ramen kraak helder hebben, pel dan een ui en snij hem in 4 delen, en doe die in het water, geen ander reinigingsmiddel erbij gebruiken.

22 5


Je ramen worden snel en streeploos schoon (en blijven dit ook langer) als je bij je warme water een scheutje autoshampoo MET WAX doet. De wax zorgt namelijk voor een onzichtbaar laagje op je ramen dus alle regen en vuil loopt er zo weer vanaf. Bij regelmatig gebruik kan je je ramen uiteindelijk schoon krijgen door er alleen een emmer water overheen te gooien!!!

5 0


Voor het poetsen van uw vensters gebruik je water met azijn (helft op helft), een natte doek voor het poetsen en een droge voor opblinken.

4 1


Voor het lappen van de ramen: neem water met een scheut schoonmaakazijn, een scheut spiritus en een druppeltje afwasmiddel. Dit werkt ook goed om de schimmelige aanslag onder de goot (de z.g.n. boeidelen) te reinigen. Gebruik hierbij een z.g.n. microvezeldoekje en de aanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon!

3 1


Om schone ramen te krijgen,voeg een vaatwasblokje op in heet water. En je ramen zijn super schoon.

3 0


Ik was de ramen met vloeibaar calgonit (bierglazen) je heb maar 5 ml nodig op een emmer water en ze worden zo schoon dat ik twijfel of ik na het wassen wel ramen heb !!

3 0


Een ui in stukken gesneden toevoegen aan uw sopje om de ramen te wassen en ze zijn zo proper en streepvrij dat je precies geen ruiten meer hebt.

2 0


Om kraaknette rame te verkrijgen spuit je eerste ruitenreiniger op je ramen en dan met een spons die nat gemaakt is met water (waar een scheut azijn in zit)maak je ramen heel schoon mee en je hebt geen strepen werkt heel goed.

2 0


Doe een scheut glassex of azijn door het water. Gebruik nooit spiritus, want daar krijg je na verloop van tijd oliestrepen van op je ruit die er niet meer uit gaan. Je ziet dat ook wel eens bij autoruiten (als ze spiritus gebruikt hebben i.p.v. anti-vries).

1 0


Je krijgt je ramen gemakkelijk en snel schoon met groene zeep (glicerine) en twee microvezeldoekjes. Neem twee emmers warm water, vul er een met groene zeep (niet te veel). Doe een doekje in de groene zeep en zeem je raam in. Meteen daarna neem je het doekje uit de schone emmer water en wring je goed uit en neemt het raam af wat je met groene zeep hebt ingesmeerd. Even wachten (want het ziet er eerst niet uit) en je ramen drogen streeploos op en blijven langer schoon. Tevens is het verbruik van water vele malen minder waardoor knoeien uitblijft.

1 2


Als je de ramen gaat wassen, doe dan wat spoelglansmiddel voor de afwasmachine door de reiniger die je normaal gebruikt bijv. amonia.

1 1


Vul een emmer halfvol met lauwwater. Doe hier een scheut azijn in (gewoon de witte) en zemen maar. De ramen glimmen als nooit te voren...

1 0


Heet water 1/2warm water en1/2 azijn geen producten gebruiken, het is alsog er geen ruit in zit.

1 0


Voor ramen lappen zonder strepen doe een gepelde ui in het water waarmee men de ramen wast.

0 0


Ramen streeploos en schoon: een dessertlepel soda op 5l water, en uw ramen lachen u tegemoet.

0 0


Als je de ramen aan binnen en buiten kant lapt. Wen er dan aan dat je de ramen aan de buiten kant van boven naar beneden droog maakt met de wisser, en aan de binnen kant dwars van links naar rechts, zodat je altijd kunt zien of de wisser strepen van binnen of van buiten zitten.

0 0


Ramen gewassen en ze strepen, wrijf dan met een prop krantenpapier over de strepen.

0 0


Ramen goed schoon; 2 druppeltjes afwasmiddel en een scheutje amoniak. Veel plezier ermee.

0 0


Voor schone ruiten: een scheutje ammonia in lauw water doen. Verder niets. Dit is ook perfect voor het afnemen van deuren en kozijnen.

0 0


Schone ramen? Een scheutje glansspoelmiddel voor de vaatwasser in het water en ze blinken je tegemoet.

0 0


Ook wel eens last van aanslag op de ramen die alleen bij fel zonlicht zichtbaar is? Met wat spiritus op een stukje keukenrol is dat voortaan verleden tijd!

0 0


Ramen Lappen. Om vliegenpoep van je ramen te verwijderen, spons je deze af met koude thee. De ramen blinken en de vliegen blijven weg. Een scheutje spiritus op een oude panty werkt ook goed.

0 0


Strepen op ramen die na het afnemen met de zemelap nog te zien zijn: neem een droge doek (theedoek, keukenhanddoek) en wrijf ermee over de strepen. Werkt ook bij spiegels: afnemen op de gebruikelijke manier, en dan drogen met een handdoek of theedoek (moet wel goede droge doek zijn).

0 0


Je ramen na het lappen en je denkt strepen te hebben opwrijven met een oude krant. De drukinkt geeft glans op je ramen.

0 0


Ramen lappen? Spuit sodawater op het raam en wrijf op met zachte, niet pluizende doek. De ramen glanzen je tegemoet.

0 0


Neem een emmer water, doe daar een, in partjes geneden, ui in. Je ramen worden streeploos schoon.

0 0


Ramen wassen? Gewoon met een scheut azijn in het water!

0 0


Een halve ui in warm water en daar de ramen mee schoonmaken gegarandeerd succes!

0 0


Schuurmiddel voor vlek op de ruiten. Tandpasta is een idéaal middel, een beetje op je vinger doen en zó op de vlek wrijven.

0 0


Schone ramen zonder strepen: Gebruik auto shampoo (wash and shine) en de regen blijft niet "plakken".

0 0


Om je ramen goed schoon te krijgen, voeg je aan het lauwwarme water een druppeltje afwasmiddel toe! Je ramen blinken gewoon!

0 0


Voor streeploze ruiten, gooi een gepelde en doorgesnede ajuin in uw water!

0 0


Schonen ramen een klein scheutje bleu wonder in je emmer water en je ramen en ook vritrine kast is blinkend schoon zonder strepen.

0 0


Wilt u uw ramen glansend en schoon ? Voeg dan gewone schampoo aan het water toe , en voila!

0 0


Gewoon regen water uit de regenton gebruiken hier zit namelijk geen kalk in. En goedkoop.

0 0


Als je in het handwarme water een gesneden ui doet, krijg je geen strepen!

0 0


Maak je ramen schoon met een emmerwater en 4 door gesneden uien werkt perfect !!!

0 0


Een emmer lauwwarm water nemen, zónder toevoeging van zeep. Snij een ui met schil en al in vieren en doe dit in het water. Was daarmee uw ramen en droog op de bekende manier met trekker en zeem. Gegarandeerd streeploos!

0 0


Gloeiend heet water, gebruik huishoudhandschoenen, paar druppels dreft. Nadat de trekker gebruikt is met een theedoek droogwrijven. En zie daar...STREEPLOOS schoon!

0 0


Was de ramen eens met een ui!! Pel de ui, snij hem doormidden en doe de ui in het water!! En de ramen glimmen weer!!!!! Zonder strepen.

0 0


Als je je ramen echt wilt laten blinken voeg een scheut spoelmiddel voor de vaatwasmachiene toe aan je water. Resultaat geen strepen en heldere ramen.

0 0


Om ramen en kunststof kozijnen streeploos te krijgen smeer het in met autowas even laten drogen en dan met een droog doek uit wrijven.

0 0


Als je dubbel glas hebt, heb je al vaak strepen of vlekken na het ramen wassen. Neem een schone, droge doek, en wrijf hiermee de ramen na voor een blinkend effect.

0 0


Een ui pellen in 4en snijden in warm water doen en met een spons erin soppen en dat op de ramen doen met een trekker na en je bent zo klaar met alle ramen en streeploos en vetvrij zijn ze dan!

0 0


Als je ramen gelapt hebt,en gaat kort daarna regenen,zie je direct weer regenspetters die vervelend opdrogen;doe in je emmer wat spoelglans vd vaatwasser,en je zal zien,de regen loopt er gladjes vanaf,zonder vervelend op te drogen.

0 0


Om glanzende ramen te krijgen, pak je tweegrote uien, pel of was ze niet, maar snijd ze in tweeën en doe ze in het lapwater.

0 0


Gooi een scheutje glansspoelmiddel voor de vaatwasser in het water. Werkt prima.

0 0


1 emmer water scheutje ammonia en een druppeltje afwasmiddel.

0 0


-neem een emmer met lauw water -giet een scheut azijn erbij -inzemen met spons -aftrekken van water -opdrogen met zeemvel -opblikken met keukenrol

0 0


Los 1 eetlepel maizena op in een halve liter lauw water en mix dit goed door elkaar. Doe dit in een lege spuitfles (bv. een lege fles van de glassex). Spuit een aantal keer op het raam en wrijf het in met een vaatdoek. Daarna afnemen met een microvezeldoek en je ramen zijn streeploos schoon.

0 0


Gebruik oude luiers hydrofiel luiers voor het drogen van de ruit ideaal geen pluisjes en de raam is heerlijk schoon.

0 0


Een scheut natuurazijn in een emmertje met warm water doen. Ramen ermee zemen, ze worden superschoon en streeploos.

0 0


Ik heb ruitensproeiervloeistof in een leeg handzeeppompje gedaan. Met ramen wassen laat ik wat druppels (3x drukken) op de spons vallen. Daarna zeep ik de ramen (met de besprenkelde spons)in. Je hoeft het niet na te drogen met een keukenrol maar kan wel. Het droog iig streeploos op.

0 0


Na het ramen lappen, de laatste vochtrestjes nog afnemen met droge proppen kranten voor een streeploos resultaat. Werkt echt.

0 0


Tip van mijn schoonmoeder: Maak een sopje van afwasmiddel met citroen (bijv. dubro).Maak daarmee met een vaatdoekje de ramen schoon. Daarna afnemen met keukenpapier en voila;streeploze ramen.

0 0


Heeft u last van vlekken op de ramen die er niet goed meer af willen? Pak een kommetje met melk, suiker en een scheutje citroen. Gooi alle ingredienten in de kom en meng het doorelkaar. Smeer het op de ramen en scrub even goed hard, daarna met een natte handdoek het papje er weer afhalen en het raam verder afwerken.

0 0


Lap de ramen eens met regen water.Ook dan krijg je ze streeploos schoon en droog.In regen water zit geen kalk wat vaak dus de boosdoenener is van de strepen.

0 0


Als ik mijn ramen was doe ik de gesneden ui in een waszakje en zo in de emmer. Geen losse stukjes ui.

0 0


Voor mooie glanzende streeploze ramen gebruik ik ruitenvloeistof wat je ook voor de auto gebruikt of glansspoelmiddel van de vaatwasser.

0 0


De ramen wassen met spoelmiddel voor de afwasmachine.Helder schoon en geen strepen meer.

0 0


Dit is by far de snelste en dus leukste manier op je niet al te grote ramen blinkend streeploos schoon te krijgen. Haal eerst het ergste vuil weg met keukenpapier. Sproei met een kant en klaar ramen schoonmaakmiddel (of maak het zelf in een lege sproeifles met een scheutje spiritus en een druppeltje afwasmiddel) en was de ramen. Veeg schoon met een andere schone natte lap. Droog met een oude theedoek. Pak een prop zwart wit krantenpapier en poets na.

0 0


Streeploze schone ramen: doe een theelepel maïzena in je gebruikelijke sopje om de ramen te wassen , goed roeren , ramen wassen zoals je gewend bent en droog maken.
.... voilà schone ramen !

0 0