Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Als u maden uit de kliko wilt houden, hang dan een panty(kousje) met een mottenbal in de kliko. Dit stinkt zo dat er geen maden in willen!

4 1


Van vieze luchtjes uit de container en vuilniszak,heb je geen last meer van als je wat goedkoop waspoeder op de bodem strooit en dit halverwege herhaalt.

2 0


Stuk of 5 motteballen in een panty in de container hangen.

1 0


Last van maden in de groene bak. Een klein beetje schoonmaak azijn iets verdunt met water een klein bodempje en dan deksel iets open laten staan met een wasknijper of kei.

1 0


Ik lees hier een aantal tips tegen maden en geurtjes: zout, mottenballen en waspoeder. De bedoeling is om van GFTafval compost te maken wat de natuur weer in gaat. Deze middelen zijn milieuonvriendelijk.

1 0


Doe een laagje stro (te koop bij bv. Boerenbond) onder in de bak. Dit absorbeert goed het vocht van je afval en is biologisch afbreekbaar.

0 0


Spuit de groencontainer zomers met azijn in en je hebt geen last meer van ongedierte.

0 0


Doe een biologisch afbreekbare papierenzak in de groene container en je hebt geen last meer van maden. Bij mij helpt het echt. Wel zorgen dat de bak droog is voordat je de zak erin doet.

0 0


De tip komt van een slager. In de zomer heb je snel maden in je grijze container. Om dit te voorkomen strooi je iedere keer als je er iets in gooit zout overheen( strooizout of keukenzout). Dit voorkomt maden!

0 0


Wanneer er maden in de conainer zitten doe je er gewoon wat takjes klimop in.

0 1


Doe een aantal mottenballen in een panty en hang deze in de GFT container. Het ongedierte zal de GFT container vermijden en u hebt geen last meer van ongewenste gasten.

0 0


Elke zomer als ik naar Frankrijk ga, neem ik een pot provencaalse kruiden mee naar huis. Als ik iets weggooi in de GFT bak, gooi ik er een handje kruiden overheen. Elke keer dat ik dan de container opendoe, ruikt het naar provencaalse kruiden. Heerlijk!

0 0


Last van condens en nare geurtjes in uw container? Leg op de bodem een paar oude kranten en leg een dunne lat of balk onder het deksel zodat deze iets open staat. De container blijft droog en stinkt niet. Tevens blijft de bodem na het legen schoon omdat de oude kranten eventueel vocht en drap opneemt en mee wordt geleegd!

0 0


Als U maden heeft in de container kunt U spuiten met luchverfrisser met lavendel.M aden hebben een hekel aan deze geur en gaan onherroepelijk kapot. Leg, bij warm weer, bv een baksteen tussen de deksel om de vieze luchtjes eruit te laten. Dan komen er geen vliegen op af.

0 0


Last van een stinkende GFT container? Plaats iets tussen de deksel van de GFT bak (bijv. een stukje hout of een steen) zodat er een opening blijft en de container kan luchten. en stanklucht verholpen!!

0 0